• Beoordeeld met 9,7 | 1614 reviews

  • 6 maanden garantie

  • Langskomen of opsturen

  • Gecertificeerd Apple reparateur

Wat is refurbished?

Wat is refurbished?

Zaki Khawari |

Wat is refurbished? Refurbished is een veelgebruikte term en betekent letterlijk 'gereviseerd'. Het zijn producten die eerder gebruikt zijn geweest, maar zijn schoongemaakt, geïnspecteerd en zonodig zijn voorzien van de hoogste kwaliteit onderdelen. Dit proces wordt ook wel refurbishment genoemd.

Proces van refurbishment

Waar komen refurbished iPhones vandaan?

Refurbished iPhones zijn over de hele wereld te vinden. Meestal wordt onderscheid gemaakt tussen Europese, Amerikaanse en Chinese toestellen. Ondanks dat iPhones wereldwijd hetzelfde eruit zien is er wel degelijk een kwaliteitsverschil te vinden onder de motorkap.

Hoe wordt een iPhone refurbished?

Een iPhone is pas refurbished zodra het een streng revisieproces (refurbishment) is ondergaan. Hierbij wordt er gelet op hygiene, defecten en ouderdom. Dankzij de hoge kwaliteit zijn alle refurbished iPhones voorzien van 2 jaar garantie.

Refurbished iPhones getest op 40 factoren

Controle op 40 functionaliteiten

Bij binnenkomst wordt de mobiel gecontroleerd op 40 functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de batterij, mobiel netwerkontvangst, wifi, sensoren en touchscreen.

Nieuwe batterij

De batterijconditie van een gebruikte iPhone heeft meestal een aantal cyclussen erop zitten. Het aantal cyclussen beschrijft hoe vaak een batterij is opgeladen. De batterijpercentage geeft de daadwerkelijke batterijcapaciteit aan.

Bevindt de batterijpercentage van een gebruikte iPhone onder de 90% dan wordt de batterij vervangen met een nieuw exemplaar. Als gebruiker profiteer je van een lange levensduur dankzij een nieuwe batterij.

Hygiënische en cosmetische schoonmaak

Na de functionele tests wordt de mobiel zowel hygiënisch en cosmetisch schoongemaakt. Dan vindt nu het moment aan waarbij de mobiel wordt geclassificeerd in een van de drie condities.

  • Als nieuw
  • Lichte gebruikssporen
  • Zichtbare gebruikssporen

Tijdens het bestellen kun je op de productpagina kiezen in welke conditie je de iPhone wilt kopen. Een iPhone met 'zichtbare gebruikssporen' is goedkoper dan een iPhone in de conditie 'als nieuw'.